Rødvin til de festlige lejligheder – find den online
Når der skal være fest i de danske hjem, skal der som regel alkohol på bordet. Og selv om øl stadig er en populær drikke blandt danskerne, har flere og flere fået øjnene op for vinens smagfulde kvaliteter. Og rødvin er blandt de mest populære former for vin i Danmark. Dette gælder især, når der skal lækkert kød af høj kvalitet på bordet – der er ingen anden form for drikkevare, som kan fremhæve de fine smags nuancer ved eksempelvis en mør entrecôte eller en kalve tournedos, som en liflig rødvin. Og selv tungere kødretter med en stor smags palette af tilbehør gør sig nu engang bedst i selskab med en rødvin.
Hvilken type rødvin skal jeg vælge til middagen?
I gamle dage var det kotyme, at hvidvinen kom fra Tyskland (Riesling, Liebfraumilch, Weissburgunder, Gewürtztraminer eller Spätburgunder, for blot at nævne et par stykker), og rødvinen, som ledsagede hovedretten, var som regel fransk. De mest kendte franske rødvine fra Bourdeaux, Rhône eller Burgundy er stadig udødelige klassikere, og de fleste er bekendt med Beujolais, Cabernet og Pinot Noir.
Men nu om stunder er vine fra andre dele af verden blevet populære, og dette har åbnet op for et helt nyt eventyr ud i smag og aroma. I et moderne selskab vil du således ikke begrænse dig til én flaske vin – smag og behag er, som bekendt, forskellig, og dine gæster kan have varierende opfattelser af, hvilken vin, som gør sig bedst til dine serveringer. Derfor kan du med fordel servere såvel en tung og krydret Cabernet, en frugtig Merlot, og en let Pinot Noir til samme ret. På den måde kan I sammenligne smags indtryk, og diskutere, hvordan vinene på hver sin måde fremhæver bestemte detaljer i maden.
Hos winthervin.dk finder du kvalitets vin i alle styrker og fyldighedsgrader – og fra hele verden.