Hvor kommer de tagplader lige fra?

26 January 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er jo meget let at regne ud, hvis man selv har købt tagpladerne, hvor de så kommer fra, hvor man måske endda også kan få oplyst fabrikanten og det land, hvor de er produceret i.

Hvis du peger på en tagplade på dit tag, du selv har lagt for længe siden, så kan du måske ikke huske, hvor de er fra, men du ved, at de er dine nu – og måske fik du nogle håndværkere til at lægge dem, som kan huske, hvor de kommer fra.

Men hvis man nu kommer gående og finder en tagplade på jorden, så er det jo ikke så meget producenten, man er interesseret i at finde; man vil gerne finde den, som ejer tagpladen.

Det kan jo være, der er en håndværkerbil, som har tabt den under kørsel, og så var man heldig, at den ikke gik i stykker.

Er den smadret, så er det nok bare bedst at smide den ud.

Men der kan være en endnu vildere årsag til, at man finder en tagplade eller flere!

Det kommer efter et voldsomt vejr

Når der stormer og blæser gevaldigt herhjemme, så er mange huse udsatte, og det gælder specielt gamle tage, hvor tagpladerne sidder løse.

Men selv hvis tagpladerne er sat solide fast, så kan den forkerte vind og styrke måske lige rive dem løs.

Det er i sig selv farligt at gå rundt udenfor, da man kan få sådan en flyvende og løbsk tagplade i hovedet, og i værste fald kan man dø af det.

Men efter er stormvejr kan man godt risikere at finde mange tagplader, der er blæst af tagene, og de kan være fløjet langt, så det er ikke bare nok at tro, at de hører til det hus, som de ligger i nærheden af, fordi det ligner de samme, som der er tilbage.

Det kan blive noget af et detektivarbejde at spore baglæns til ejeren.

More articles