Årsager til at lær dansk

06 June 2020 Anders Lundtang Hansen
image

Hvorfor skal man egentlig lære dansk?

Hvis man ikke kan det i forvejen og er oplært med det fra barnsben med ti års undervisning i folkeskolen, så kan det virkelig blive op ad bakke at lære sproget godt nok.

Bevares, mindre kan da også gøre det, når man bare vil begå sig på dansk nogenlunde, men med tanke på, hvor lille Danmark egentlig er, og ligeledes hvor få der kan sproget, så kan det vel næsten ikke svare sig at blive klog på det danske sprog.

For det ER faktisk et af de sværeste sprog i verden.

Men kan man finde mange årsager til, at man gerne vil lære dansk, hvoraf mange af dem da nok er af praktisk årsager.

Man kan både blive undervist i dansk herhjemme, men også i udlandet. Derfor kan årsagerne være alt fra, at man skal bo i Danmark, så man af gode grunde bliver nødt til at kunne sproget.
Eller også er man interesseret i dansk kultur, mens man bor i udlandet, så man vil gerne forstå sproget, så man kan forstå den danske kultur bedre, når man er blevet sat ind i ved udgangspunktet, det er lavet på: dansk.

Men man skal så også være virkelig investeret i det, for hvis man virkelig skal lære sproget og forstå, hvorfor man skriver det anderledes, end man siger det; hvordan jargonen er, hvordan dialekterne er forskellige i vores lille land, så er der meget stof at give sig i kast med.

Som sagt kan mindre også sagtens gøre det, men det fremgår så også tydeligt, når man snakker med andre, der forsøger at lære sproget, hvem der har brugt tiden på at sætte sig ind i det.

Hvis man skal lære dansk herhjemme, så kan vi da lige pege dig – eller andre – i retning af et godt sted: https://fegu-hellerup.dk/dansklaerere/ 

More articles