Volvo – En ikonisk og stilsikker bilproducent

05 September 2023 Cathrine Poulsen

editorial

Volvo er en svensk bilproducent, der blev grundlagt i 1927 i Göteborg af Assar Gabrielsson og Gustav Larson. Volvo er kendt over hele verden for deres sikre og pålidelige biler, og har gennem årene vundet mange priser for deres arbejde med sikkerhed. I denne artikel vil vi tage en nærmere kig på Volvo og hvad der gør dem så specielle.

Historien om Volvo

Volvo blev grundlagt som et datterselskab af SKF (Svenska Kullagerfabriken), en stor svensk producent af kuglelejer. Assar Gabrielsson og Gustav Larson, som begge arbejdede for SKF, havde en drøm om at skabe en bil, der var pålidelig og holdbar nok til at imødekomme de barske vinterforhold i Sverige. De opkaldte bilen Volvo, som betyder “jeg ruller” på latin.

Den første Volvo-model blev lanceret i 1927 og var kaldet ÖV4. Den blev fremstillet i 996 eksemplarer og blev en hurtig succes. Siden da har Volvo lanceret mange forskellige modeller, herunder P1800, 240, XC90 og S90. Volvo har også været en pioner inden for sikkerhedsteknologi og har introduceret mange innovative funktioner, såsom 3-punkts sikkerhedsselen, kollisionsbegrænsningsteknologi og airbags.

Volvo og autopilot

Volvo arbejder også med at udvikle autonome køretøjer. I 2016 annoncerede Volvo, at de ville starte en omfattende test af autonome køretøjer på de offentlige veje i Sverige. Testen ville omfatte 100 Volvo XC90 modeller og skulle være den største test af autonome køretøjer i Europa.

Volvo arbejder også sammen med Uber på at udvikle autonome køretøjer. I 2016 købte Uber 100 Volvo XC90 modeller og arbejder på at tilpasse bilernes software til at fungere som autonome køretøjer.

Volvo og miljøet

Volvo er også kendt for deres arbejde med at reducere deres miljømæssige påvirkning. I 2017 annoncerede Volvo, at alle deres biler ville have en elmotor eller hybridteknologi fra 2019. Det betyder, at Volvo vil være den første traditionelle bilproducent til at gå fuldt elektrisk. Volvo er også engageret i at reducere deres CO2-udledning og arbejder på at skabe mere bæredygtige produktionsprocesser.

Volvo blev også kåret som den mest miljøvenlige bilproducent i 2019 i en undersøgelse foretaget af Green NCAP. Undersøgelsen viser, at Volvo’s biler har en af de laveste indvirkninger på miljøet i bilindustrien.

Volvo

Volvo er en af verdens mest kendte bilproducenter og har en stærk historie bag sig. De er kendt for deres arbejde med sikkerhed, autonome køretøjer og miljøvenlighed. Volvo’s vision er at være en af de førende bilproducenter i verden, og deres fortsatte fokus på innovation og nytænkning vil sandsynligvis bidrage til at opnå dette mål.

More articles