Undgå helligdage når du maler

16 December 2020 Camilla Skøtt

editorial

Har du forsøgt at male en væg, og står du nu og kigger på en stribet en af slagsen, hvor malingen bare slet ikke har blandet sig godt nok sammen – altså hvor der er helligdage? Øv! Du er nødt til at male om, og når du gør det, bør du følger vores tre gode råd.

Det er sværere at male, end man lige skulle tro, og vi har talt med en professionel maler (https://malerkanonen.dk/maler-amager/) for at få et par gode råd til at undgå helligdage – læs med efter billedet, så du også kan få en flot og ensfarvet væg.

Undgå helligdage med disse tre råd

For det første er det vigtigt, at du maler med den rette teknik, hvis du vil undgå helligdage. Du må IKKE male på må og få eller lade rullen køre på kryds og tværs af væggen. Det føles måske som om det går hurtigere, men det gør det ikke. Eller. Det gør det måske. Men du får bare et resultat fyldt med helligdage, fordi malingen ikke dækker optimalt, når du maler på denne måde.

For det andet er det vigtigt, at du hele tiden maler vådt i vådt. Ikke noget med at stoppe halvvejs henne ad væggen og så fortsætte en times tid eller to senere. Vil du have en harmonisk og ensartet overflade, skal malingen være våd hele tiden, når rullen kører op og ned ad væggen – og mal altid en hel væg færdig, inden du holder pause.

For det tredje er det helt essentielt, at du ikke er nærig med malingen. Hvis der er for lidt maling på, vil det skinne igennem, når den tørrer, og så skal du male endnu flere gange, før den dækker optimalt. Bruger du til gengæld for meget maling, vil du få løbere, og det duer heller ikke – altså skal du være påpasselig med mængden af maling.

More articles