Undgå, at det bliver svært at åbne loftsvinduer

21 April 2021 Anders Lundtang Hansen

Dette eksempel kunne tage udgangspunkt i sådan et hjem, hvor man har et atelier oppe under loftet, eller man måske har en kvistlejlighed eller blot et rum øverst oppe i huset, som man benytter sig af.

For hvis det bare er et loftsrum, som man benytter til at opbevare sager i, så behøver man sjældent så mange vinduer her eller at isolere rummet, fordi man sjældent er heroppe.

Det skal bare se ud flot ud udadtil med vinduerne, og så længe der ikke bliver isnende koldt eller bagende hedt i dette rum, så kan man have de fleste ting opbevaret sådan et sted.

Men hvis du nu skal bruge rummet nogle gange eller endda opholde og sove i det, så har man brug for både at lufte ud og kunne få noget sol ind.

Derfor kan man have eller opsætte vinduer, som der er højt oppe og dermed svære at åbne og lukke, hvorfor vi her vil komme med et forslag til, hvordan du gør det lettest for dig selv.

Få kontrol med de loftsvinduer lettest muligt

For medmindre du er et lille barn, så bør der ikke være behov for, at du skal have hjælp til at åbne og lukke det her eller de her vinduer, der er højt oppe.

Vinduerne kan dog være sat så højt oppe, at selv den højeste person ikke kan nå dem med strakte arme over hovedet.

En løsning til dette problem er her, at man har en åbne- og lukkemekanisme, som man kan aktivere med en pind, som man har tæt ved vinduet.

Denne pind kan være af metal og ikke træ, så den kan holde sig længe.

Det er er nemlig lidt for farligt at stille sig på en vakkelvorn stol eller andet, hvor man kan falde ned; og hvis der så også er mørkt i rummet, er der større chance for, at man falder og slår sig.

Trænger du til nye vinduer i din hybel, så kan du finde dem her: https://klarvinduer.dk/vinduer.

More articles