Spar penge med det rigtige forbrugslån

14 October 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Har du brug for at tage et forbrugslån. Det kan være at du har set et godt tilbud på en telefon, at din bærbar har valgt at dø som du er i gang med en eksamens opgave eller du gerne vil opgradere dit køkken. Uanset årsagen er det en god ide at undersøge markedet for forbrugslån. I dag med internettet er mulighederne mange. Du kan vælge at ansøge i din almindelige bank.

Det er som udgangspunkt ofte billigere, men det tager tid og du skal kunne stille med sikkerhed. Derudover skal du også være klar til at sidde overfor en fremmed og fortælle hvordan din økonomi er.

Alternativ til den traditionelle bank

Et alternativ til at ansøge hos ens traditionelle bank er en online bank eller i den butik du har planer om at bruge de lånte penge i. I det sidste tilfælde vil butikken ofte tilbyde et finanseringstilbud i samarbejde med en online bank. F.eks. ikano bank.

Fælles for de to muligheder er at det er hurtigt og nemt at ansøge og få svar på ens ansøgning. Typisk tager det kun få minutter at ansøge og få svar. 

Ved siden af at det er hurtigt og nemt stiller banken som udgangspunkt få krav til ansøger. Du skal have et NemID og en mailadresse for ellers kan du ikke modtage et tilbud eller skrive under på et tilbud. Ved siden af det skal du have en dansk folkeregisteradresse og være mindst 18 år.

Derudover skal du være myndig. Mange online banker kræver at du er ældre end 18 år. Det skyldes at de vil være sikker på, at du er klar over konsekvenserne, hvis du ikke kan betale lånet tilbage. Kan du ikke tilbagebetale din lån kan du risikere at ende i RKI som dårlig betaler. Står du i RKI kan du have svært ved at åbne en bankkonti eller tegne et telefonabonnement.

More articles