Som freelance tekstforfatter kan du gribe til arbejde, hvor du vil

30 March 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er mange udsøgte fordele ved at være freelance tekstforfatter.

Du kan lidt sammenligne det som en forlængelse af en gammeldags daglejer, der lidt håbede på, at der var noget arbejde at hente hver dag, om det så var noget, man havde forstand på, eller som man hurtigt kunne lære.

Som freelance tekstforfatter har man så valgt at specialisere sig, og der er en del af holde styr på med skat, afgifter, moms og så videre, da de fleste arbejder i deres egen virksomhed eller driver en sammen med andre.

Der er også gode arbejdsforbindelser, som er med til at gøre, at man som regel kan regne med at finde arbejde det meste af tiden, men som udgangspunkt kan man sagtens risikere, at der ikke er noget arbejde at hente hver dag.

Det er nervepirrende, men det er også spændende!

Livet som freelance tekstforfatter er både det gode liv og det usikre liv

Der er mange fordele ved sådan et freelance tekstforfatter-liv, for man kan arbejde, hvor man vil og hvornår man vil, så længe man overholder de deadlines, som der er sat for en.

Dette medfører så også, at man som regel selv skal stå for at betale pension, ferie og meget mere til sig selv, så ens timeløn bliver utroligt højt, når man måler på, hvad man giver en fastansat i en virksomhed.

Men her skal man så huske på, at man betaler for det bestemte arbejde, som man sætter freelance tekstforfatteren til; så når der ikke er mere at lave, så er vedkommende fritstillet igen.

Således ved man heller ikke som regel, hvad man tjener hver måned, så det er en god idé at lægge en plan for, hvordan man overlever fra måned til måned.

Netværket gør, at du tit kan trække i nogle tråde til at få arbejde, men arbejdet er bestemt ikke garanteret for dig.

More articles