Sådan passer du på dine bremser

23 March 2021 Maya Hindsberg

Det kan være en dyr fornøjelse at få monteret nye bremser på bilen. Ofte kommer det også bag på mange, at måden de kører deres bil, kan have indflydelse på, hvor længe deres bremser lever. Det kan derfor ofte være en god ide at spørge et autoværksted så som https://www.steffenauerauto.dk/ om gode råd til netop din bil og dine kørevaner. Der er dog også mange penge at spare ved at indføre et par små ændringer, så du ikke behøver at få udskiftet eller repareret dine bremser. Det er altså ikke en tabt sag fra start af, og du kan sagtens undgå den dyre regning.

Tips til at spare dine bremser

Det første tip er at være opmærksom på, hvor hårdt du bremser. Jo hårdere du bremser, jo mere pres kommer der nemlig på bremserne. Så bremser du hurtigt op fra høj fart ofte, skal du regne med mere slid, end hvis du bremser længere og langsomt, hvilket også giver en rare oplevelse rent kørselsmæssigt.

Derfor er det næste tip også rimelig logisk. Se fremad. Det er faktisk ret mane bilister, som ikke er så opmærksomme på vejen foran dem, og som derfor ikke er forberedt på at skulle bremse.

Det næste tip kan godt virke lidt uintuitivt, men det anbefales at tømme bilen for unødigt skrammel. Det gør nemlig bilen tungere, og så er der mere belastning på bremserne. Så hvis du ofte kører rundt med unødigt meget vægt på bilen, så risikerer du faktisk at reducere bremseskrivernes levetid ret meget. Derudover kan det også gøre en forskel for, hvor meget brændstof du bruger.

Derudover er det en god ide at tænke over dine faste ture. Du kommer nemt til at slå hjernen lidt fra på de ture, du kører dagligt. Det betyder også, at du er mere tilbøjelig til at accelerere hurtigere og bremse hurtigere, hvilket nok ikke gør din rejsetid kortere, men det forkorter dine bremsers levetid.

More articles