Projekter i hjemmet kan godt løbe op

19 April 2022 Niels Geckler

editorial

Hvis du står over for et større gør det selv-projekt i hjemmet kunne du sikkert godt tænke dig at finde Danmarks billigste byggemarked. Det kan nemt løbe op, når du skal lave en terrasse eller en carport.

Det er lækker at kunne nyde morgenkaffen og avisen i formiddagsolen på en sydvendt terrasse, eller grille og spise aftensmad i aftensolen på den selv samme terrasse. Har du dine hænder skruet godt på og har du eventuelt nogen til at hjælpe dig, kan du godt selv bygge sådan noget som en terrasse ved din bolig. Det får sikkert både kaffen og grillbøffen til at smage endnu bedre, når du ved at du sidder på en terrasse, som er dit helt eget værk! 

Skal du lave en terrasse så skal du formodentlig ud og købe en hel masse træ, og nærmere bestemt vil der måske være tale om terrassebrædder. Det er kraftige planker eller brædder, der kan holder til en vis vægt og som er imprægnerede for at kunne tåle vind og vejr. De fås i en lys grønlig farve og en mørke brunlig farve. Desuden kan du vælge at få rillede terrassebrædder frem for de mere standard med glat overflade.

Lavpristræ, Trælast, Byggecenter, Træhandel

Man skal have værktøjet i orden til hjemmebyggeriet

Hvis du skal i gang med at skære en hel masse brædder op og skal skrue en hel masse skruer i, så gælder det om at have det rette værktøj for hånden. En motoriseret sav af en eller anden slags er et must. Det kunne for eksempel være en dyk-sav som saver hurtigt, sikkert og præcist – meget praktisk med mange planker, der skal saves.

En god skruemaskine kommer man heller ikke uden om, måske endda en slagskruemaskine eller en slagnøgle, hvis du skal klare ekstra krævende skrueopgaver. Ofte vil en almindelig skruemaskine af fornuftig kvalitet være tilstrækkeligt.

More articles