Overrask med en fotobog

Hvem kan man egentlig give en fotobog?

Nogle gange hører man folk sige: Hvem kan man ’tillade’ sig at give en fotobog, fordi det emmer lidt af gamle, støvede skrapbøger og en løsning, udført i sidste øjeblik.

Angiveligt ser visse personer en fotobog som en upersonlig, utilstrækkelig løsning, men det hænger formentlig sammen med, at de ikke har et samlet overblik over, hvad en fotobog egentlig er for en størrelse.

Lad os uddybe dette lidt i denne artikel.

En fotobog er jo ikke noget, som du klipper og klistrer sammen af foto-udklip fra din semi-blækløse printer ud på almindeligt A4-papir.

Der er heller ikke tale om, at du skal hen og have fat i en redaktør, der kan udgive en bog for dig med billeder, udvalgt fra forskellige fotografer, indenlandske som udenlandske.

Faktisk er fotobogen, hvis vi selv skal sige det, den perfekte og personlige gave, som både unge og gamle vil have glæde af i disse digitale tider, hvor man slår det smarte ved digitaliseringen sammen med det skønne i at have noget fysisk i ens hænder.

For med en fotobog – hvor der findes tilbud på fotobog, så det ikke koster alverden – vælger man selv de billeder, man ønsker indprintet i ens bog. Det kan jo være nogle, man selv har taget.

Så kan man for eksempel årligt give en bedsteforælder en fotobog med familien og dens udvikling, så de kan følge med i livets gang, hvis de ikke lige har mulighed for at deltage hele tiden selv.

Man kan også samle en mindebog til en ven eller kollega, hvis man har oplevet noget exceptionelt sammen, som man forevigede fotografisk, men hvor man gerne vil være sikker på, at billederne ikke forsvinder for evigt fra telefonen eller computeren, så man laver en fysisk fotobog ud af det.

Det er blot to ud af næsten uendelige mange årsager til at skabe og give en fotobog, og vi håber, du kan se det praktiske og personlige i at lave og levere sådan en selv.