Mindsk dit alkoholforbrug

10 June 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Er du begyndt at synes, at du har et lige lovligt stort forbrug af alkohol, og har du det svært at mindske dit indtag, kan du få gratis råd og vejledning på et af landes mange behandlingscentre. Du kan læse mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

Hvis det viser sig under samtalen, at dit forbrug er større, end hvad du selv kan klare, er det også muligt at gå i en alkoholbehandling. Typisk vil det være en døgnbehandling. Det har den fordel, at du kan forsætte med at arbejde eller gå i skole, så det vil ikke gribe voldsomt ind i din dagligdag, som en indlæggelse ville. 

Din behandling tager udgangspunkt i dig og dit misbrug og ved siden af den reelle afgiftning, kigges der også på årsagerne til misbruget. Ofte er der gode grunde bag misbruget, som det er vigtigt at få hul på. Der gives også værktøjer, så det kan blive nemmere at håndtere de problemer og udfordringer som et liv byder på.

alkoholbehandling

Efter endt behandling – det vigtige efterværn

Når du har endt din behandling og dagligdagen vender tilbage, er det hvor det virkelige slag skal stå, for at forblive ædru eller blot have en mindre forbrug. Derfor er det muligt forsat at være tilknyttet behandlingscenteret og få hjælp til at forblive ædru. Det kaldes i fagsprog efterværn og er ganske effektivt.

Mange føler sig ensomme og keder sig, da de ofte bliver nød til at sige farvel til gamle venner og den tid der ellers er blevet brugt på ens misbrug, skal nu bruges på noget andet. Der skal findes nye sunde aktiviteter og vaner og her kan behandlingscenteret være med til at hjælpe. 

Det kan også være praktisk hjælp fra alt fra at finde en ny bolig eller job. Det kan også være hjælp til at søge om pension hos kommunen.

More articles