Lukker du dig inde i din bolig?

04 February 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Langt de fleste mennesker har brug for at koble af og være dem selv, hvor de kan lade batterier op i enrum.

For andre kan de dårligt forestille sig at være mere alene, end at det ikke må foregå længere, end når de skal på toilet.

Hvis man for eksempel har en studiebolig i Jammerbugt, så er det måske sådan en, som man skal dele køkken og bad med andre med, og det accepterer man så.

På den måde finder man måske ud af, at man er et meget socialt anlagt menneske, hvor man så helst vil bo i kollektiv resten af livet, hvis det kan lade sig gøre.

Måske bliver man så træt af at dele ting og ikke kunne komme til, når man gerne vil, at man nærmest bliver allergisk overfor andre mennesker, at man ender med nærmest at vil være eneboer resten af livet.

bolig

Den bolig er helt til dig

Sådan går det dog for de færreste mennesker, at de isolerer sig langt væk og holder sig for sig selv, så de har så lidt kontakt med samfundet, som det er muligt.

Men det er også muligt at gøre det i overført betydning, hvor man bare holder sig for sig selv, ikke snakker med naboerne, deltager i fællesaktiviteter eller andet, fordi man ikke er til den slags.

Det skal andre have respekt for, men det kan være meget godt, at man lærer nogle i området at kende, så man ikke føler sig helt alene, og andre kan hjælpe en, hvis man har brug for hjælp, samt at man så føler sig som en del af et fælleskab.

Men for langt de fleste betyder det, at man helst selv vil vælge dem, man vil dele bolig med: Ens egen familie, som man stifter på et tidspunkt i livet.

More articles