Hvorfor skal jeg bruge mundbind?

14 June 2020 Astrid Pedersen

Et mundbind er et personligt værnemiddel som bør anvendes når du er smittet med en forkølelse eller med en influenza, eller har en bakterie infektion i luftvejene. Disse mikro organismer spredes nemlig når du hoster eller nyser, hvilket man som regel gør når man er syg. Her vil et mundbind kunne bremse den sky af mikroskopiske spyt dråber, også kaldet aerosoler, som ellers kunne risikere at ramme andre mennesker og dermed gøre dem syge.

Et mundbind er således et effektivt redskab når det handler om at nedbringe antallet af smittede i løbet af en influenza sæson. Når du bruger et mundbind viser du hensyn til de som ikke vil kunne tåle en infektion nær så godt som du – for eksempel ældre mennesker eller mennesker med nedsat immun forsvar eller sygdomme i luftvejene så som kol, cystisk fibrose, astma eller bronkitis.

I hvilke situationer bør jeg bruge mundbind?

Du bør bruge mundbind i situationer hvor du ellers ville kunne risikere at udsætte dine medmennesker for smitte. Bor du på landet, og skal du bare ud og gå en tur i skoven, er mundbind ikke tvingende nødvendigt. Men skal du for eksempel med offentlig transport eller på indkøb i dit lokale supermarked bør du af hensyn til dine omgivelser iføre dig et mundbind. På den måde er andre mennesker beskyttet imod smitte med den virus eller bakterie som har inficeret dig. Og så bidrager du positivt til at sænke smittetrykket.

Hvor kan jeg købe billige engangs mundbind?

Hvis du ønsker at købe billige 3 lags mundbind i høj kvalitet, kan du med fordel handle hos Testsmart. Testsmart tilbyder i sin online shop de moderne tre lags mundbind i pakker a 10, 20, 30, 40, 50 eller 100 styk, til en stykpris på helt ned til 6,79 kroner. Du kan læse mere, og bestille dine mundbind online, på Testsmart.dk

More articles