Hvad er et forbrugslån?

15 October 2021 Astrid Pedersen
image

editorial

Et forbrugslån er, som navnet måske nok kan antyde, et lån som optages med forbrug for øje.

I modsætning til et bil lån eller et lån til køb af bolig er der således ingen direkte sikkerhed for et forbrugslån. Det betyder at et forbrugslån alt i alt vil være lidt dyrere for dig da långiver ikke har mulighed for at tage pant i fast ejendom i forbindelse med udstedelse af et forbrugslån.

Typisk vil renterne på et forbrugslån være højere end på et bolig lån. Og derfor kan lånets hovedstol hurtigt ende med at være temmelig meget større end det lånte beløb.

Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg optager et forbrugslån?

Du bør således aldrig låne flere penge end du skal bruge, eller er i stand til at betale tilbage. Et forbrugslån kan bruges til lige nøjagtig hvad du har lyst til – men du skal være helt sikker på at dit budget levner plads til de månedlige afdrag. Ellers vil der muligvis løbe straf gebyrer og mora renter på dit lån. Og så er det at det går hen og bliver dyrt for dig.

Der ud over bør du aldrig optage et forbrugslån hos en långiver som ikke er godkendt at Finanstilsynet til udstedelse af lån til private. Når en bank eller et pengeinstitut er forpligtet til at følge Finanstilsynets retningslinjer for udlån betyder det i praksis at du helt fra begyndelsen har det fulde overblik over omkostningerne forbundet med dit lån.

En låneudbyder så som for eksempel Ikano Bank tilbyder desuden at du ved hjælp af en smart låne beregner selv kan fastsætte såvel løbetid som afdragenes størrelse og frekvens på forhånd. På den måde vil du kunne tilpasse disse så de matcher dit husholdnings budget.

Du kan læse mere om lån hos Ikano Bank, og ansøge om optagelse af forbrugslån online via hjemmesiden ikanobank.dk.

More articles