Hvad er det nu egentlig, man IKKE må med batterier?

11 July 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvad er det nu egentlig, man IKKE må med batterier?

Der laves i denne tid så mange forsøg på at forklare folk, hvad man skal gøre med ens batterier, når de er blevet for gamle, når de skal bortskaffes og generelt komme med af med dem som borger.

I TV, på nettet, i bladene og i pjecer hører, læser og ser man mange slogans og andet, der skal gøre, at man husker, hvad det er vigtigt at huske at gøre med ens batterier.

Og det er der en grund til, for batterier er virkelig skadelige for naturen end så meget andet, hvilket blandt andet hænger sammen med, hvad batterierne er skabt af, som ofte er batterisyre og skadelige materialer generelt.

Så ikke alene vil den slags være længe om at nedbryde ude i naturen, men det vil også påføre direkte skade på naturen, hvis batterierne ender derude – både når det gælder de små, de mellemstore og de helt store.

Derfor er det ens ansvar, at man sørger for at bortskaffe dem korrekt til de rette instanser, der så tager videre med batterierne, så de bliver omdannet eller helt destrueret efter foreskrifterne.

Disse nævnte kampagner er bestemt velmenende, men det kan være svært at huske det hele, og nogle af forslagene kan også virke lidt formanende, så man ender med at blive kontrær fordi, man ikke vil have, andre skal bestemme over en.

Så vi vender beskrivelsen rundt her til sidst og forklarer dig, hvad du IKKE må gøre med dine batterier, og vi nævner det på en måde, der er til at huske.

– Du må ikke smide dem ud i naturen på nogen som helst måde.

– Batterierne skal ikke smides ud med det almindelige affald.

– Dine batterier må ikke ligge fremme, så andre kan få fat i dem.

Vi håber, de råd er til at huske, og skulle du mangle nogle nye batterier bagefter, så kan du købe dem hos batteribyen.dk.

More articles