Hvad er Business Intelligence og DAX?

28 April 2022 Steffen Petersen

editorial

Business Intelligence (BI) er en række teknikker og værktøjer, som virksomheder bruger til at træffe bedre forretningsbeslutninger. BI omfatter indsamling, analyse og rapportering af data om forretningsaktiviteter. DAX (Data Analysis Expressions) er et sprog, der bruges til at skrive udtryk, der beregner værdier på grundlag af data i tabeller eller kolonner i PowerPivot.

Læs mere om disse to tekniske værktøjer i dette indlæg, og hvordan du kan bruge det i dit arbejde.

 

dax kurser

 

Hvorfor bruge Business Intelligence og DAX?

Der er mange fordele ved at bruge BI og DAX i erhvervslivet. BI kan hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger ved at give dig indsigt i dine data, som du måske ikke kan se med andre metoder. DAX kan hjælpe dig med at beregne værdier baseret på data i dine tabeller eller kolonner, hvilket kan være nyttigt, når du opretter rapporter eller analyserer data.

 

Hvordan kommer jeg i gang med Business Intelligence og DAX?

Hvis du vil begynde at bruge BI og DAX i dit arbejde, er der et par ting, du skal gøre. For det første skal du indsamle data om dine forretningsaktiviteter. Disse data kan komme fra mange kilder, f.eks. salgsregistre, kundeundersøgelser, finansielle rapporter osv. Du bliver også nødt til at analysere disse data for at se om der er tendenser eller mønstre, som kan hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger. Når du har dine data og analyser, kan du bruge værktøjer som PowerPivot til at oprette rapporter eller visualiseringer, der kan hjælpe dig med at forstå og præsentere dine data mere effektivt.

Der er også mange online ressourcer til rådighed til at lære mere om BI og DAX, så sørg for at gøre dette. Ellers kan du også overveje et dax kursus eller BI kursus, så du er bedre rustet til at kunne arbejde med disse to programmer.

More articles