Hjælp din alkoholiserede pårørende til en effektiv alkoholbehandling

07 December 2020 Astrid Pedersen

editorial

Alkoholisme og alkoholmisbrug er et stort problem i Danmark og i resten af den vestlige verden. Dette skyldes især vores kulturelle forhold til alkohol, som i bund og grund er et utroligt afhængighedsskabende rusmiddel. Var alkohol blevet introduceret på markedet den dag i dag, var det aldrig blevet tilladt. Og det ville sandsynligvis være strengt forbudt at sælge alkoholiske drikkevarer.

Alkoholmisbrug – et alvorligt problem

Når et menneske udvikler et misbrug af alkohol kan det godt være rigtig svært at vende tilbage til livet. Et alkoholmisbrug får hurtigt fat – og så går det kun én vej. Først vil misbrugeren udvikle tolerans, hvilket betyder at kroppen kræver stigende mængder af det pågældende stof for at opnå den ønskede rus. Dernæst når man til et punkt hvor kroppen har brug for et vist kvantum alkohol i blodet for overhovedet at kunne fungere i det daglige.

Denne mængde kaldes i fagsprog for funktions promillen. Og har man været alkoholmisbruger i mange år vil man ikke selv kunne foretage en afvænning på egen hånd. Det vil faktisk være temmelig risikabelt at lægge flasken på hylden idet alkohol abstinenser kan være temmelig farlige. Og derfor er der ofte brug for professionel hjælp når en alkoholiker skal afvænnes

Hjælp, min kæreste eller ægtefælle er alkoholiker

Er du pårørende til en alkoholiker bør du således kontakte et professionel misbrugscenter hvis du ønsker at hjælpe den misbrugsramte. Du kan altid få hjælp hos Behandlingscenter Søby Park hvor du kan spørge dygtige misbrugskonsulenter til råds.

Hos Behandlingscenter Søby Park kan din misbrugsramte pårørende få tilbudt et behandlings forløb med afrusning og afgiftning under sundhedsfaglig overvågning og i trygge og sikre forhold – og et efterfølgende terapeutisk forløb med indlogering a cirka fem ugers varighed.

Du kan læse mere om alkoholbehandling og afrusning, og kontakte Behandlingscenter Søby Park, på behandlingscenterets hjemmeside.

More articles