Forskellige ting får regnskoven til at forsvinde

17 October 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi hører så tit folk råbe op med slagord som: RED REGNSKOVEN!

Men det kræver sådan set også, at vi ved, hvad vi har med at gøre, hvad der forårsager ulykkerne for alverdens regnskov verden over, for regnskoven er jo ikke koncentreret i én verdensdel her på Jorden, da den findes mange forskellige steder – selvom den ægte regnskov er langt væk fra Danmark.

Og der er forskellige grunde til, hvorfor regnskoven forsvinder, men man skal dog ikke være i tvivl om, at den er ved at forsvinde, for hvis folk forsøger at sige noget andet til dig, så er de indbildske.

Og hvad får den så til at forsvinde?

Det er noget af det, som vi vil forsøge at besvare i denne artikel, og der skal nok være flere årsager, hvor mange bække som bekendt gør en stor år, som man også skal have in mente.

Regnskoven fordufter af mange grunde

Den klassiske grund til, at regnskoven langsomt forsvinder, som de fleste af os nok har hørt flest gange, er, at vi mennesker har været og er invasive på områder med regnskov.

Og det er ikke et nyt fænomen, for når erobringstogter fra imperialister har indtaget landområder, så har de ikke sat pris på regnskoven, men fældet den for at få adgang til råstoffer og andre værdier – samt at lede efter forsvundne skatte med videre.

I nyere tid er det desværre bare blevet lettere at fælde regnskoven i et hastigt tempo, og det gør man som regel for at bygge nyt.

Så er der også klimaet, for det har forandret sig i en negativ retning med alle de mange århundreder, som vi har påvirket det i en negativ retning.

Så du skal ikke tvivle på, at regnskoven er ved at forsvinde, men heldigvis kan du også være sikker på, at du kan gøre noget for, at den bliver bevaret for eftertiden.

More articles