Få hjælp til afvænning af alkoholisme

09 June 2022 Steffen Pedersen

editorial

Alkoholafhængighed er et alvorligt problem, der kan have ødelæggende konsekvenser. Ubehandlet kan det føre til tab af job, økonomiske problemer og problemer i forholdet eller med familien. Det kan også forårsage helbredsproblemer, herunder leverskader og hjertesygdomme.

I alvorlige tilfælde kan det endda være dødeligt. Hvis du eller en du kender kæmper med alkoholisme, er det vigtigt at få hjælp så hurtigt som muligt. Der findes en række effektive behandlingsmuligheder, og med den rette støtte er det muligt at komme sig. I dette indlæg kommer vi nærmere ind på det, at have et alkoholmisbrug.

alkoholbehandling

Gode råd til misbrugere

  • Vær ærlig overfor dig selv, hvis du mistænker at have et problem. Kun når du selv indser at der er et problem, kan du starte med at tage de rette trin mod at blive ædru.
  • Overvej hvilke konsekvenser det har på folk omkring dig
  • Overvej best og worst-case scenarier hvis du henholdsvis fortsætter som du gør, samt hvis du får hjælp.
  • Vær ikke bange for at spørge om hjælp. Der er ingen der forventer at du er rask fra den ene dag til den anden. Men første trin på vejen til bedring, er at spørge om hjælp. Heldigvis er der mange behandlingscentre, som er villig til at hjælpe.

Sådan finder du det rigtige behandlingscenter for dig

Hvis du er på udkig efter et behandlingscenter, som kan hjælpe dig mod bedring, er der et par ting du kan gøre. Først og fremmest kan du gå på nettet og researche på centre, som kan hjælpe mod alkoholisme. Det er vigtigt at du finder et, som passer til dig. Når du har fundet et sted, som lyder interessant, kan du altid ringe derind og høre nærmere.

Du forpligter dig ikke til noget, ved at ringe og spørge ind. Det kan endda virke befriende at ringe og erkende det overfor nogen, som ikke kender dig og som er en professionel.

More articles