Et termotag giver den ønskede temperatur

18 October 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan virkelig være svært at regulere temperaturen, så alle under samme tag er enige om, hvad måleren skal vise.

Som regel er det også demokratiet, der får lov til at bestemme, fordi flertallet trods alt skal have det bedst, og så kan man ikke indrette sig efter, hvad en enkelt person, der generelt har det varmt, gerne vil have det.

Men det kan også blive noget, som man løbende skel regulere, og det er ikke bare samme måned eller uge, men også om dagen, fordi temperaturen skal stige og falde meget.

Man kan også gøre meget for, at man kan opretholde den samme temperatur, for det er ikke altid radiatoren, som alene sørger for, at man har den rette temperatur indendørs.

Det handler i lige så høj grad også om, hvorvidt man sørger for at isolere ordentligt derhjemme med de bedste metoder, som man kan finde.

Lavpristræ, Trælast, Byggecenter, Træhandel

Brug et termotag som løsningen mere eller mindre udenfor

En anden måde, som man kan holde den ønskede temperatur på, udenfor ved en terrasse eller i en udestue, er, at man bruger et termotag.

Sådan et kan fås i en udgave, der giver godt lys og en hyggelig atmosfære generelt – og man kan virkelig høre det, når det regner på sådan et tag: Det er med til at skabe hygge!

Men det er også nærmest et selvregulerende tag, for det sørger mere eller mindre for, at området med det tag er opvarmet, når det er koldt, og tilsvarende køler det ned, når der er varmt.

Det er derfor en smart funktion at omdanne til, hvis man ikke allerede bruger den, og ellers kan det være på tide, at man udskifter ens gamle termotag med et nyt.

Det nuværende termotag er måske grimt at se på, eller også er det gamle ikke et, der er moderne nok, hvorfor man bør have en mere moderne udgave.

More articles