En billig boligadvokat er guld værd

10 February 2021 Lotte Hindsberg

editorial

For de fleste er et boligkøb en af de største økonomiske handler, de gør i deres liv, og ofte også noget de gør ganske få gange. Derfor kan det være svært at oparbejde en erfaring, som betyder at de har 100 procent styr på processen og ikke behøver at få hjælp af en boligadvokat.

Ved at have en billig boligadvokat med, sikre du dig en langt bedre kontrol over dit boligkøb. Lige fra når du har møde med banken, til du står med det tinglyste skøde, som bevis på at boligen er din.

Respekten for banken

Især samtalen med banken glemmer mange at her er det også muligt at forhandle. En bank er en forretning som alle andre og et tilbud er som udgangspunkt altid til forhandling. Derfor er det en god ide ikke alene at snakke med flere banker, men også at indlede en forhandling om lånebetingelserne.

Selv små forbedringer kan spare dig for mange penge over en 30 årig periode. Din boligadvokat er en erfaren forhandler og har forhandlet mange gange med bankerne. Derfor giver det god mening at tage ham med, når der er møde med bankrådgiveren.

Det samme gør sig gældende, når der skal forhandles med sælger og ejendomsmægleren. Det er vigtigt at huske på at ejendomsmægleren er sælgers mand og ansat til at fremhæve boligens bedste sidder, fremfor at give et retvisende billede af boligens gode og mindre gode sidder. 

Hvis du vælger selv at forhandle med sælger og ejendomsmægler, så husk at få skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen. Dermed sikre du dig at aftalen kun er gyldig såfremt din advokat siger god for den. Tilsidst kan din boligadvokat hjælpe dig med at få tinglyst skødet hurtigt og uden at det bliver sendt frem og tilbage flere gange. Hvilke forsinker processen og du står uden beviset på at boligen er din.

More articles