Emaljering af badekar/emaljering badekar

19 July 2020 Astrid Pedersen

Hvis dit badekar med tiden er gået hen og blevet misfarvet, skrammet og ridset, er det måske ikke just indbydende i forhold til lange lune karbade.

Du bør faktisk heller ikke bruge dit badekar hvis der er revner og skrammer i emaljen. For det første kan en ødelagt emalje føre til fugt i badekarret sokkel, og for det andet kan der gemme sig bakterier, svamp og andre potentielt sygdomsfremkaldende organismer i de mange revner og sprækker. Derfor bør du få renoveret dit badekar med en emaljering.

Hvordan foregår emaljering af badekar?

Emaljering af badekar har faktisk meget til fælles med en autolakering. Førs vil dit badekar blive renset op for at fjerne den gamle slidte emalje, og diverse huller, revner og skrammer vil blive spartlet ud. Dernæst vil karret blive slebet indvendig, hvorpå grunder vil blive påført i 2 til 3 lag.

Når badekarrets indvendige overflade således er helt jævn, vil den nye emalje blive påført ved hjælp af en sprøjte pistol – lige som når en bil bliver lakeret. Den nye emalje består af uretan og akryl i en komposit blanding som hærder hårdt og stærkt op i løbet af 24 timer. Og så er dit badekar faktisk klar til brug igen.

Hvem kan hjælpe mig med emaljering af badekar?

Lige som du aldrig selv ville forsøge dig med at give din bil en autolakering, bør du også altid overlade maling af badekar til professionelle fagfolk. Ny Emalje er en virksomhed som har specialiseret sig i emaljering af badekar, spabade, håndvaske og lignende. Når du overlader maling af badekar til Ny Emalje får du garanti på det færdige resultat, og et badekar du kan have glæde af mange år fremover.

Hos Ny Emalje kan du altid få et skarpt tilbud på emaljering af badekar. Klik ind på Ny Emaljes hjemmeside ny-emalje.dk og læs mere.

More articles