Det skal du vide, når du skal købe bolig

09 February 2021 Maya Hindsberg

editorial

Der er en god del dokumenter at forholde sig til, når du skal købe bolig, hvilket er grunden til, at f.eks. eBoligadvokat, kan være en stor hjælp, når du køber bolig. Med en hvilken som helst boligadvokat, kan du nemlig få hjælp til at forstå diverse dokumenter. 

De fleste kender selvfølgelig salgsopstillingen, som er en kort og god præsentation af boligen, du kigger på. Med den skal du dog være opmærksom på, at den har til formål at få boligen til at se mest attraktiv ud. Købsaftalen er også ganske kendt, det er det vigtigste dokument, da det er aftalen mellem dig og sælger. Der er dog også andre dokumenter, som er gode at kende til.

Tilstandsrapporten

Når du får en ejendomsdata rapport, som er et dokument, der giver dig et komplet overblik over boligen, får du typisk også det, der hedder en tilstandsrapport. Den er essentiel i din bolighandel, fordi den giver dig en ide om, hvilken stand bygningen faktisk er i. Det er i princippet frivilligt for sælger at lave en, men hvis du f.eks. ønsker en ejerskifteforsikring, kommer sælger ikke uden om. Du skal være ekstra opmærksom, når du gennemgår tilstandsrapporten, da det er den bedste måde at undgå ubehagelige overraskelser.

Hvad er et energimærke?

Det er kutyme, at boliger skal energimærkes, når de skal sælges. Det er nemlig den måde, du kan sammenligne diverse boliger ud fra deres energimæssige stand. På den måde får du en ide om, hvor stor en udskift energi bliver til dette hus. Med andre ord er det et overblik over, hvad den vil koste i varme, el og vandforbrug. Det er vigtigt at vide, når du skal lægge budget. 

Det er derudover nødvendigt, hvis du skal vurdere, om du skal efterisolere, udskifte fyr etc., når du har købt huset, hvilket kan sænke energiforbruget og forbedre energimærket.

More articles