Det skal du være opmærksom på med ventilation

19 August 2021 Steffen Hansen

Mange nyere huse har indbygget ventilationskanaler, som er med til at bringe frisk luft til huset. De kan bruges til at nedbringe allergi, til at fjerne støv og meget andet. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal have installeret en ventilator?

De skal rengøres

Hvis du har set en ventilator stå på et gulv en varm sommerdag, så kan der hurtigt samle sig støv, hår, dyrehår eller andet bag den, som resultat af den blæser én vej og suger fra den anden side. Det samme er tilfældet, når du har en ventilator installeret. Derfor skal du være opmærksom på, at de skal rengøres i ny og næ, for at fjerne støv og andet skidt der kan findes i kanalerne. Hvis du skal have renset dine ventilationskanaler er det typisk en skorstensfejer der skal ud til opgaven.

Husk at beskytte dem

En ventilatorkanal får som sagt meget skidt og andet ind igennem, når den suger på livets løs dagen lang. Derfor kan det være smart at beskytte kanalerne. Dette kan man gøre, ved at give dem et lag beskyttende coating. En beskyttende coating er et lag, som bliver sprøjtet på indvendigt i kanalerne. Det kræver specialudstyr at lave det, og derfor skal man have fat i en professionel.

Få hjælp og rådgivning til coating her: https://safe-coating.dk/

Hovedårsagen til, at man får lavet beskyttende coating er, at det er brandhæmmende. Det betyder at med en coating, så sikrer du din bolig mod at brand kan sprede sig gennem jeres ventilationskanaler, hvor det ellers vil trives godt med tilførsel af ilt udefra.

Konklusion

Ud fra vores korte indlæg kan vi derfor konkludere, at der er flere forskellige faktorer man skal overveje, hvis man har en ventilator med tilhørende ventilationskanaler. Det er vigtigt at være opmærksom på sikkerheden, ved at få fjernet støv ofte. Derudover kan det være en idé med en coating, som beskytter.

More articles