Derfor skal du huske at rense dit ventilationssystem

10 November 2021 Steffen Petersen

editorial

Har du et ventilationssystem på dit arbejde eller i hjemmet, som du har en tendens til at overse? Det kan have konsekvenser for dig selv, men også for dine omgivelser, hvis du negligerer at få renset dine ventilationssystemer. Læs mere om hvorfor du skal huske at få renset dit anlæg, og hvem du skal kontakte i dette indlæg. 

 

image

 

1. Du får et bedre indeklima

Hvis du synes, at der er problemer med dit indeklima enten på kontoret eller i hjemmet, så kan det skyldes, at du har glemt at få ventilationen renset. Det kan nemlig gå ud over luftkvaliteten i dine rum, hvis du ikke får renset systemerne. Der kan hobe sig en del skidt og snavs op i dine ventilationer. Dette vil du kunne mærke, når luften føles mere træng og knapt så forfriskende. Med et dårligt indeklima kan du risikere at få hovedpine eller koncentrationsbesvær, fordi luften ikke føles frisk og rar. Med regelmæssig rensning kan du opleve, at luftkvaliteten bliver bedre, og du får mere nytte af dine ventilationer. 

 

2. Du undgår allergier

Ventilationssystemer sikrer, at luften i et rum bliver renset og erstattet med noget rent og friskt luft. Hvis luften ikke bliver renset ordentligt, så kan særligt allergikere blive ramt. Det er ofte meget slemt i forår – og sommerperioderne, hvor der er meget pollen i luften. Her kan du nærmest ikke være til, grundet det høje pollental. Hvis du ikke sørger for at få renset dine anlæg, så kan påvirke dem på dit kontor, der døjer med allergi. Du kan sågar finde filtre, der er udarbejdet særligt til at kunne filtrere pollen ud af luften.

 

3. Hvem skal du kontakte?

Der findes specialister indenfor området, der kan komme ud og rense større ventilationsanlæg. Det kræver særligt udstyr til at kunne komme ind til alle ventilationerne, og montere det sikkert og korrekt på igen, når rensningen er udført. Du vil kunne mærke øjenblikke forskel mellem et rum, der ikke er ventileret ordentligt kontra et, hvor anlægget lige er blevet renset. 

More articles