Boligkøb – hvad skal du vide

09 February 2021 Maya Hindsberg

editorial

Der er vildt meget at forholde sig til, når man skal købe hus eller lejlighed. Der er hele processen, såsom at kontakte banken, ejendomsmægler, forhandle med sælger og få tjekket hele købet af en boligadvokat, men man skal også have styr på diverse dokumenter, så som salgsopstillingen og købsaftalen og så er der ikke mindst forskellige fælder, som man skal holde øje med. 

Til at starte med, bør man kontakte banken, så man ved, hvad man har at gøre godt med, når man skal købe boligen, derefter skal man have kontakte sælger og begynde forhandlingerne. Det kan være en god ide at få en boligadvokat, de kan nemlig hjælpe med hele processen. Find en på https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-koebenhavn/.

Vigtige dokumenter

Der er vigtige dokumenter, som man skal kende til. Salgsopstillingen er en af de vigtigste. Det er en kort og grundig præsentation af huset, som har billeder, beskrivelser og diverse tekniske data. Det er basalt set din første introduktion til hjemmet, og er også en del af købsaftalen.

Købsaftalen er det dokument, man skriver under på, når man har sagt ja til at købe huset. Det er en aftale imellem køber og sælger. Den er omfattet af aftaleloven, og er derfor bindende, når begge parter har skrevet under.

De dyre fælder

Der er tre store fælder, som man kan falde i, når man køber hus. En af dem er en begrænsende lokalplan. Lokalplanen bestemmer, hvad man kan, og ikke kan, med sin bolig. Hvis man f.eks. har en plan for at lave en tilbygning eller få solceller, så skal man være sikker på, at lokalplanen tillader det.

Forurening er en anden fælde mange falder i. Sælger har pligt til at oplyse om potentiel forurening af grunden, men der kan ske fejl, og så hænger man på regningen.

Den sidste er boligens konstruktion. Man bør inden købet, være sikker på, at man ikke har overset f.eks. et tag, der skal skiftes, eller en mur, der er ved at skride.

More articles