Beskyt de mindste med cykelhjelm til baby

05 April 2021 Astrid Pedersen

Er familien netop blevet forøget med et lille nyt medlem, og har du i den anledning anskaffet en ladcykel eller en cykel anhænger til transport af guldklumpen? Så bør du i samme anledning sørge for at indkøbe en cykelhjelm til baby.

Hvorfor har min baby brug for en cykelhjelm?

Måske tænker du at din baby ikke har brug for en cykelhjelm. Når baby ligger forsvarligt fastspændt i ladcyklens kasse eller i anhængeren til den tohjulede har han eller hun jo slet ikke samme risiko for at ryge af cyklen og slå sit lille hoved. Og når man er på tre hjul, hvilket er tilfældet når man færdes på en ladcykel, er der samtidig meget lille sandsynlighed for at cykel skulle vælte.

Men her skal du tænke på at selv om sandsynligheden for en alvorlig ulykke er mindre end det er tilfældet hvis man færdes på to hjul, er den stadig eksisterende. Når det først går galt kan det hurtigt gå rigtig galt.

Bliver I ramt af en bil vil baby kunne blive slynget rundt og i værste fald ud af kassen eller anhængeren. Og er den lille hoved ikke tilstrækkeligt beskyttet risikerer du faktisk at der opstår særdeles alvorlige hoved traumer, for eksempel hjernerystelse, indre blødninger i hjernen, eller kraniebrud.

Hvor kan jeg finde en solid cykelhjelm til baby?

Når du køber cykelhjelm til baby bør du gå efter de godkendte modeller, gerne med MIPS (Multi-directional Impact Protection System). Cykelhjelme som er særligt designet til de mindste vil have en pasform som passer til babys hoved og samtidig yder den optimale beskyttelse. Og er cykelhjelmen samtidig godkendt af den danske sikkerhedsstyrelse forsyner du dermed din baby med den optimale grad af sikkerhed og tryghed på vejen.

Du kan finde cykelhjelm til baby og til hele resten af familien på cykelhjelm.dk

More articles