Hvorfor bruge en boligadvokat?

10 February 2021 Maya Hindsberg

editorial

Skal du til at købe en bolig? Heldige dig, men der er, som du nok ved, mange ting, som skal falde på plads og gå op i en højere enhed, før du kan skrive under, flytte ind og kalde dig husejer. 

Det kan være ret nervepirrende, så hvis du vil være sikker på, at alt går godt, kan du med fordel få en boligadvokat til at hjælpe dig. Du kan finde en på eboligadvokat.dk. En boligadvokat kan nemlig hjælpe dig igennem flere processer i boligkøbet, men hvilke er det helt præcist? Det er jo rart at vide, hvad du betaler for.

Hvad er en boligadvokat?

Det er ikke alle, der ved, hvad en boligadvokat er. Kort sagt er det en uvildig fagperson, som kan hjælpe dig, når du køber bolig. Det er dem, som varetager dine interesser, da de ikke er påvirket af andre parters interesser. De får nemlig ikke en provision fra sælger, ejendomsmægler, banken eller lignende. 

Med en boligadvokat får du altså professionel rådgivning, hvor dine interesser bliver varetaget. Derudover får du også en person, som kan hjælpe med alt det praktiske og administrative, der er, når du skal købe bolig. F.eks. kommunikation med ejendomsmægler, gennemlæsning af kontrakter med mere.

Hvornår skal du bruge en boligadvokat?

En boligadvokat kan være god at have med på holdet, når du skal til at købe en bolig. Det er ikke så vigtigt, om du køber en villa, et rækkehus, en lejlighed, andelsbolig, grund, erhvervsejendom eller noget andet. 

Der er nemlig mange ting at tage hensyn til, når du køber bolig, og det er sjældent nemt at gennemskue alle de forskellige juridiske dokumenter og processer, som indgår, når du skal købe bolig. De er derfor gode, når du f.eks. skal læse din købsaftale igennem, eller når du vil tjekke, om der er fejl ved boligen, som kan give et nedslag. 

More articles