3 ting der kan forårsage dårligt indeklima i dit hjem

14 June 2022 Steffen Hansen

editorial

Dårligt indeklima kan forårsage en række sundhedsproblemer, fra simple allergier til mere alvorlige luftvejsproblemer. I nogle tilfælde kan det endda udvikle sig til allergi, hvis du ikke sørger for at få ændret det dårlige indeklima i dit hjem.

Der er tre hovedpunkter, der bidrager til dårligt indeklima. Dem har vi skrevet om i dette indlæg. Så læs med her nedenfor og hør om de 3 ting, der kan forårsage dårligt indeklima i dit hjem.

 

renovering af ventilation

 

Du lufter ikke ud

Den første ting, der kan forårsage dårligt indeklima, er hvis du ikke lufter dit hjem nok. Boliger er godt isoleret i dag for at spare energi, men det betyder også, at alle forurenende stoffer, som er i dit hjem, bliver fanget. Sørg for at åbne vinduerne regelmæssigt for at lukke frisk luft ind og fjerne den stillestående luft.

Du kan starte dagen med at lufte ud i hele hjemmet, når hele familien er taget afsted i skole eller på arbejde. Lad vinduerne stå åbne i et par minutter, så det dårlige indeluft kan blive renset og erstattet med noget friskt.

 

Du gør ikke ordentligt rent

Den anden ting, der kan forårsage dårligt indeklima, er, hvis du ikke gør ordentligt rent. Selv om du støvsuger regelmæssigt, kan dit hjem stadig lide under en ophobning af støv, pollen og andre allergener. Disse kan alle forværre luftvejsproblemer og forværre allergier.

Du bør også sørge for at rengøre overflader med en fugtig klud for at reducere mængden af støv i luften. Derudover bør du overveje at anskaffe dig en luftrenser for at hjælpe med at fjerne forurenende stoffer fra luften

 

Du har ikke fået renset din ventilation

Den tredje ting, der kan forårsage dårligt indeklima, er, hvis du ikke har fået renset din ventilation. Dit ventilationssystem cirkulerer luften i dit hjem, så det er vigtigt, at det er rent og fri for forurenende stoffer. Hvis du ikke får renset din ventilation regelmæssigt, kan luften i dit hjem blive muggen og forurenet.

Du bør få renovering af ventilation fra en fagmand mindst en gang om året for at sikre, at den fungerer korrekt

More articles