3 forskellige typer læger

04 February 2022 Steffen Pedersen

editorial

Hvis du har problemer med helbredet, eller har ondt nogle bestemte steder, så skal du nok opsøge en læge. Der findes forskellige typer af læger, der har speciale i bestemte kropsdele og sygdomme. Derfor er det vigtigt at vide, hvilken læge du skal kontakte ud fra dine behov.

Du kan altid starte med at kontakte din egen læge, der så eventuelt kan henvise dig til den rette type læge. Vi har lavet en liste med tre forskellige typer af læger, så du kan blive lidt klogere på, hvilke læger der er derude. 

tandlæge

Tandlæge

Hvis du har ondt i tænderne, eller oplever andre problemer i din mund, så skal du gå til en tandlæge. Tandlæger specialiserer sig inden for tandhygiejne og tandproblemer. De kan derfor hjælpe dig, hvis du for eksempel har et hul i en af dine tænder, hvis du gerne vil have rettet dine tænder op eller måske bare vil have lidt hvidere tænder. 

Du kan finde en tandlæge nær dig, ved for eksempel at søge på nettet. Hvis du bor i Århus, så kan du blandt andet søge på tandlæge i århus.

Hudlæge

Måske har du et modermærke, som er begyndt at vokse, eller uren hud som du bare ikke kan komme af med. Her kan du gå til en hudlæge, der kan hjælpe dig med alverdens hudproblemer og sygdomme. Du skal som regel have en henvisning fra din egen læge, hvis du ikke vil vente på en tid flere måneder ud i fremtiden. 

Øjenlæge

Hvis dit syn er blevet værre, eller du oplever smerter ved øjnene, så kan du gå til en øjenlæge. En øjenlæge kan hjælpe dig med at finde ud af, om du har brug for briller. En øjenlæge kan også hjælpe, hvis du for eksempel har fået en øjensygdom. Hvis du har spørgsmål, så kan du også altid ringe til øjenlægen, og så kan du vejlede og rådgive dig. 

More articles